Konferens på Kostergården

Kostergårdens design och form är spännande, inbjudande men samtidigt enkel och ren. Samma grundtanke genomsyrar vårt kök, här finner du ett traditionsbundet utbud med en modern och nytänkande touch. På Kostergården serverar vi alla dagens måltider, allt från den inbjudande lunchbuffén och smarriga umamiburgaren till bohuslänsk skaldjursbuffé och mångrättad finmiddag. Med två uteserveringar, restaurang med lobbybar på markplan och väderskyddad takterrass erbjuder vi en passande lösning för just er. Allt från en mysig middag för två till större fester och middagar. Vår takterrass med utsikt över Kosterhavet har blivit en av Kosters senaste sevärdheter.

Konferera hos oss

Koster är perfekt för konferenser och föreläsningar. Känslan att ”komma bort” från vardagen och uppleva en unik kustmiljö som ändå är lättåtkomlig och modernt bekväm. Väl på ön finns inget som distraherar förutom någon fiskmås eller kall öl.

Kostergården kan erbjuda flera olika lösningar för era möten beroende på storlek.

För längre konferenser har vi ett konferensrum för upp till 30 personer. Vid föreläsningar eller möten finns plats för 100–150 personer beroende på arrangemang.

Alla lokaler ligger nära naturen och havet och det är populärt att fortsätta möten på stranden eller ute i solen.

Då Kostergården är nybyggt är det utrustat med den moderna tekniken som krävs och underlättar arbetet.

Kostergården är även uppskattat för dagskonferenser. Resan genom Kosterhavet och att få besöka Sydkoster kombinerat med möte, mat och förfriskningar skapar en dag av upplevelse och teambuilding.

Konferansaktiviteter

Söker du något att sysselsätta er med under konferensen?

Vi har aktiviteter för både den aktiva gruppen och för gruppen som värdesätter Kosteröarnas lugn. På Koster finns det så mycket att se och göra både på hav och land. För konferensförfrågan – maila oss på info@kostergarden.se. För mer information- aktiviteter på Koster

Här nedan listar vi några av våra mest populära aktiviteter:

GUIDAD TUR MED ELBUSS

GUIDAD TUR MED ELBUSS

Har ni tröttnat på att cykla eller gå runt ön? eller har du någon i sällskapet som har funktionshinder? Då är våran guidade busstur något för er!

Vi har solcellsdrivna elbussar som tar oss fram på kosters vägar.
Med en topphastighet på 25 km/h är tempot lagom för att hinna uppleva vår vackra ö.
Hur lång tur ni vill ta är upp till er själva men vi föreslår att avsätta mellan 1-2h.

För den intresserade är Koster ett paradis. På Koster kan du uppleva en rik och varierad natur – från ljunghedar och vidsträckta klapperstensfält på Nordkoster till Sydkosters lummigare landskap med lövskog, blomsterrika torrängar och inbjudande stränder. Kosteröarnas naturreservat omges av Sveriges mest artrika havsområde, Kosterhavets nationalpark.

Välj att stanna vid följande:


Kosters kyrka
Kosterkyrkan ligger vackert belägen mellan Långegärde och affären, vid Valfjällets fot. Kyrkan byggdes mellan 1938-1939 efter ritningar av slottsarkitekt Knut Nordenskjöld. Det är Sveriges västligaste kyrka och är särskilt populär för bröllop.

Kosters hembygdsmuseum
I det gamla salteriet vid Långegärde brygga kan du ta del av Kosters kultur och historia. Inrymmer samlingar av främst fiskeredskap men även en hemslöjdsbutik från lokala hantverkare & konstnärer. Öppet sommartid

Kosters Trädgårdar
Kosters Trädgårdar på Sydkoster är en rofylld plats där du njuter av växtligheten i den ekologiska trädgården, serveras måltider baserade på närodlade råvaror och upplever konst och musik. I gårdsbutiken hittar du bland annat nyskördade grönsaker och fina saker till din trädgård.

Naturum
Ett stenkast från Ekenäs brygga på Sydkoster ligger Naturum. Det är ett bemannat informationscentrum där besökare kan ställa frågor om Kosterhavets Nationalpark, få kartor och hitta mycket information. Naturum har helårsöppet och sommartid erbjuds aktiviteter både inne och ute.

Valfjäll
Valfjället är Sydkosters högsta berg på ca. 45 m.ö.h. Från toppen på Valfjället kan du se över till Hvaler i Norge och till Ursholmen och fyrarna i sydväst. För att komma upp till toppen finns en lång trappa som börjar i närheten av kyrkan.

ÄVENTYRSGOLF

ÄVENTYRSGOLF

Kom och spela äventyrsgolf på Kostergården. En 12 håls bana som är en miniatyr av Kosteröarna. Här finner du bl.a. Kosters Kyrka, Kosters fyrar, Naturum och skeppsvrak m.m. Det finns två olika spelvägar för att nå varje hål.

HUMMERSAFARI

Följ med i det böljande Kosterhavet för att hala in och skörda tinorna på havets svarta guld. Under färden kanske skepparen delar med sig av både fiskeskrönor och hummerfiskets dolda hemligheter. Var med om ett magiskt fiskeäventyr nära inpå det verkliga bohuslänska livet.

MAKRILLFISKE

MAKRILLFISKE

Kom och bärga dina allra första makrillar. Makrillen är god, nyttig och fantastiskt rolig att fiska. Passar både semesterfiskaren och den inbitna kustfiskaren. Kosterhavet lämnar ingen missnöjd.

SÄLSAFARI

Se de nyfikna knubbsälarna simma kring båten och när de ligger och solar sig på klipporna. Njut av en guidad skärgårdstur i Sveriges enda marina nationalpark, Kosterhavet. Ni upplever ett fantastiskt marint- och fågelliv.

SKÄRGÅRDSTUR

Ett måste när ni besöker Strömstad. Njut av en guidad skärgårdstur till de västligaste öarna i Sverige. Här har vi Sveriges enda marina nationalpark, Kosterhavet.

KAJAK

Att glida fram precis i höjd med vågorna är verkligen något speciellt! Sjöfågel ser vi så gott som alltid och sälarna vill också vara med ibland. Ljuset, ljudet och de friska algerna som omger dig- en känsla av att verkligen upplevt Kosterhavet.

SUP PADDELBRÄDA

Ta dig fram i egen takt och surfa på kosterhavets vågor. Välj guidad SUP tur för att uppleva nationalparken på bästa sätt.

VANDRING

Upplev västkusten och Kosteröarnas livskvalitet och få en rejäl portion av den bohuslänska snickarglädjen och saltstänkta klippor. Strosa längs slingrande grusvägar, prunkande leder och utforska kosters särpräglade kustmiljö.

CYKELTUR

CYKELTUR

Upplev Koster på två hjul. Att cykla på sydkoster är ett nöje för hela familjen. Koster är en bilfri ö så familjen kan cykla tryggt på större vägar, men se upp för en och annan flakmoped! Skäm bort dig själv med en rogivande cykelutflykt och upptäck Koster. Varför inte ta med något gott från vår kiosk så du kan vara borta ännu längre?

GUIDAD VANDRING

GUIDAD VANDRING

Strosa tillsammans med en guide för att få ut det absolut bästa av kosters natur.

LÖPNING

LÖPNING

Att knyta på sig skorna och ge sig ut på en runda i kosters vackra miljö är något vi varmt rekommenderar under din semester. Det finns markerade leder runt hela ön och passar utmärkt för dig om vill springa i terräng.

NATURUM

NATURUM

Ett bemannat informationscentrum där du som besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information om öarna. Naturum är en utställning med foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Hos oss finns också ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare.
Där finns även audioguider på svenska, engelska och tyska att låna utan kostnad, där en berättarröst tar dig runt i utställningen och berättar vad du ser. Gå in på deras hemsida för mer information och öppettider.

sv_SESwedish
sv_SESwedish