Trivselregler

Trivselregler på Kostergården

Grillning

Grillning med kol, gasol eller engångsgrillar är inte tillåtet på området. Vid grillning på stugområdet används den gemensamma grillplatsen. Var aktsam med elden, tänk på brandrisken!

Hundar

Hundar är hjärtligt välkomna till oss, men endast i de stugor som tillåter husdjur. Hundar skall alltid vara kopplade och rastas utanför Kostergårdens stugområde. Glöm inte att plocka upp efter din hund. I övrigt är det i enlighet med gällande lagstiftning som gäller.

Rökning

Rökning är förbjuden i alla våra stugor/lägenheter och svit. Vid rökning utomhus, vänligen tänk på att fimpar är en brandfara, släng aldrig fimpar på området. Tänk också på att rök kan besvära grannar och gäster.

Mopedfritt

Moped- eller annan fordonstrafik på anläggningen är inte tillåtet.

Cykel och sparkcykel

Åk gärna sparkcykel, men aldrig inne i hotellanläggningen eller på uteservering. Cyklar parkeras intill den egna stugan eller på cykelparkeringen utanför Kostergården.

Sparka boll

Det är inte tillåtet att sparka boll på stugområdet, då det lätt kan störa övriga boende och gäster. Bollaktiviteter hänvisas till nedanför stugområdet.

Spela musik

Tänk på att inte störa grannar och övriga boende när ni använder Radio/Tv och andra musikanläggningar. Spela på lågt volym eller använd hörlurar.

Skräpfritt

Kostergårdens stugområde skall hållas rent och fritt från skräp. Avfall och annat skräp skall slängas vid anvisad miljöstation. Cigarettfimpar slänger vi inte på området utan i askkopp.

Miljöstationen

Hjälp oss i vårt miljöarbete genom att kasta skräp och flaskor i avsedda behållare på miljöstationen. Vilka behållare som finns är anslaget vid miljöstationen.

Nattetid

De flesta önskar att vila inför kommande dag. Därför gäller visad hänsyn mellan kl 23.00 – 07.00.

Brandsäkerhet

Levande ljus är den vanligaste orsaken till brand. Tänk på att placera ljus så att inget kan ta eld. Lämna inte brinnande ljus, utan släck när du lämnar rummet, stugan eller lägenheten. Förvara aldrig brandfarliga varor som bensin eller oljor i eller vid boendet. Funktiontesta din brandvarnare regelbundet. Tänk på att eld från olja eller fett skall kvävas.

Barnsäkerhet

I enlighet med Svenska stadgar har alla enheter på Kostergården barnlås på knivlåda i kök, pentry och skåp under diskho. Vi ber Er respektera detta och därmed inte ta bort dessa.

Kilesandstranden

Är naturskyddad och skall behandlas med respekt.

Färskvatten

Är en bristvara på Koster, vi uppskattar om ni tänker på detta.

sv_SESwedish